"Заявеното излизане на БСП е отказ от парламентаризма. Всеки е избран там да представлява избирателите си, да защитава позицията си, това няма как да стане извън парламента. Кворумът ще бъде осигурен, говорихме даже да се прекратят пътувания, които обикновено депутатите имат в международни организации, смятам, че ще проявят разбиране. Няколко седмици ще се отложат тези пътувания, така че ще поддържаме кворума". Това заяви по БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Може би пък парламентът да заработи по-делово. Много често опозицията прави така, че вкарва едни дебати извън същината на темата, протака се приемането на определени закони и поправки. А сега ще върви по-стегнато работата и ще се види, че със или без опозицията може да се взимат решения", допълни Сидеров. 

"Вчера при госпожа Караянчева имахме събиране и аз предложих да не се получават никакви пари, когато не присъстваш в парламента, защото те продължават да си ги получават. Не е коректно, не е честно, когато не работиш, не трябва да получаваш заплата", категоричен беше депутатът. 

"Каквото и да протече сега около евроизборите, ние трябва да удържим мандата, дето се вика господин Борисов веднъж да си изкара мандата докрай", допълни той. 

В парламента са всички камери и медии, в Министерския съвет е тихо като в храм и има режим на влизане, там където изпълнителната власт е истинската, фактически прилагането на законите и движението на финансите е в министерствата. Тези министерства трябва да са по на показ и да бъдат изслушвани в парламента, да им се задават въпроси, да се види как върви работата. Защото понякога се къса връзката между законодателна и изпълнителна власт", коментира още Сидеров. 

Относно промените в Изборния кодекс той беше категоричен: "Вдигна се голям шум, аз не мисля, че това е най-важният въпрос с преференциите, това е по-скоро технически въпрос, от страна на БСП истеризираха много, създадоха напрежение, че е станало нещо много фатално. При това положение знаете, че ГЕРБ и лидерът Борисов има този рефлекс да преосмисля, когато нещо има силна обществена или политическа реакция. 

Би могло да се направи така че всяка партия да си определя преференциите, но това е сложен въпрос, който изисква обсъждане", допълни Сидеров. 

 "Вероятно БСП ще осмислят идеята и ще се върнат в парламента", каза още той.