Появи се първа снимка на 26-годишния Румен Райков от село Осен, който е обвинен в убийството на свой съселянин, пише bulnews.bg.
Днес мъжът бе изкаран с белезници пред районното полицейско управление във Враца, след което бе приведен в следствения арест.

Мъжът е задържан за убийството на 84-годишния Георги Велчов.

На 21 януари дядото бе открит в безпомощно състояние в дома си близо до центъра на село Осен. Той имал сериозни травми по главата и веднага бил откаран за лечение към врачанската болница. След това възрастният човек е транспортиран за лечение в столична клиника, но въпреки усилията на лекарите е издъхнал.
 

 

 

 

Разследващите по случая установили, че Велчов е бил пребит от Райков, който е с психични отклонения. Веднага след инцидента той се укриваше от органите на реда, но на 24 януари е заловен в София. Той е бил задържан с полицейска мярка, след което е освободен, докато трае разследването на районна прокуратура - Враца.

След като жертвата на Райков починала, той отново е задържан, този път с прокурорска мярка за 72 часа. Случаят е прехвърлен към окръжната прокуратура и предстои да му бъде повдигнато по-тежко обвинение – грабеж, вследствие на което е причинена смърт, казаха от прокуратурата във Враца.