От началото на месеца екипи на общинското предприятие "Градини и паркове“ засадиха над 700 нови рози в разделителните ивици на булевардите "България“ и „Карловско шосе“.

"Хубавото време ни позволи да възстановим растителността, унищожена поради кражби, пътно-транспортни произшествия или други причини. С 400 храста рози попълнихме липсите по "Карловско шосе“, а другите засадихме на "България“", каза директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев. 

Според него интересни сортове рози приятно ще изненадат пловдивчани и гостите на града по булевард "Цар Борис III Обединител“. Насажденията оттам бяха извадени и преместени в разсадника заради строително-ремонтните дейности във връзка с реконструкцията на подлеза на улица "Гладстон“.

Предвижда се те да бъдат засадени в други градски пространства, а разделителната ивица от южната страна на Тунела да се разкраси с нови, невиждани досега на публични места в Пловдив рози.

Служители на "Градини и паркове“ вече поставят почвата, като работят предимно в неделя, за да не се затруднявана автомобилният трафик.