Напусналият през декември капитан на Локомотив Пд U17 Илия Смилянов иска да се върне на Лаута, научи ексклузивно Glas.bg. Новината ни бе потвърдена от наши източници от Септември. Днес Смилянов е информирал наставника на столичани Иван Гешев, че се завръща в Локомотив Пд, защото не може да адаптира в новия си тим.

На 13.12.2018 Glas.bg ви информира за напускането на капитана на Локо Пд в посока Септември U17 (ВИЖ ТУК). Бягството на Смилянов бе истински шок за ръководните фактори на Лаута, а трансферът бе считан за един от най-големите удари през този трансферен прозорец. В столицата атакуващият полузащитник, който е родом от Куклен, изкара цялата зимна подготовка. Дни преди подновяването на шампионата е Елитната до 17 години обаче Смилянов е решил, че иска обратно на Лаута. Новият старши-треньор на черно-белите Гърков вече е разговарял с футболистите от тима, за да научи, дали те са склонни да приемат отново своя бивш капитан, който в края на миналата година напусна.

Glas.bg научи още, че в момента се чака решението на Димитър Палазов, който като шеф на школата на смърфовете трябва да вземе решението, дали Локо Пд ще приеме обратно играча. Естествено потърсихме най-важния човек в школата на Локо Пд, но за момента опитите ни да се свържем с него удрят на камък. Палазов ще трябва да постави на везните качествата, които безспорно притежава Смилянов и принципността. Кое е натежало повече се очаква да разберем съвсем скоро!

През есента Смилянов изигра 14 мача за черно-белите и е отбеляза 2 попадения (при равенството с Левски на Лаута и при загубата като гост на Монтана).

Септември са втори в класирането след лидера Ботев Пд и заедно с ЦСКА и Левски са сред 4-те отбора, които ще се борят за титлата през пролетта. Смилянов е разиграващ полузащитник, родом от Куклен. Там тренира до четвърти клас, след което преминава в Спартак Пловдив. Преминава за кратко през Ботев, а последните 3 сезона играе за Локо Пд. Освен с офанзивни функции Илия може да играе и като дефанзивен халф.

Интересно е, че покрай Смилянов в Септември отиде и Ивайло Кръстев, който след като напусна Ботев Пд тренира с Локо, но реши да избере поканата от Иван Гешев, именно заради присъствието в тима на бившия си съотборник. Припомняме ви, че през миналия сезон Кръстев бе част от тима именно на Локо Пд, от където бе привлечен през лятото в Коматево. Кръстев бе получил благословията на Палазов да се завърне в Локо Пд, но малко преди старта на подготовката сервира решението си, че ще премине в Септември.