Днес в 15:00 часа Лудогорец приема Ботев (Пловдив) в среща от междинния 22-и кръг в Първа професионална лига. Шампионите направиха изненадващо реми в миналия кръг срещу последния в класирането Верея. Сега обаче те се надяват да влязат в победен ритъм и да прибавят нови три точки в актива си.

В същото време обаче Ботев започна пролетните мачове с победа над Славия (1:0) и сега отборът се готви да изненада неприятно и разградчани. “Канарчетата” са един от претендентите за челните места и в никакъв случай не бива да бъдат подценявани. Те обаче играят доста трудно срещу “Орлите”. В досегашните 21 мача между тези отбори пловдивчани имат само 1 успех, 6 ремита и цели 14 поражения. Друг интересен факт е, че те никога не са побеждавали като гост в Разград и подобно нещо би било прецедент, ако се случи именно днес.

Макар да показва някои колебания, Лудогорец си остава големият фаворит както за шампионската титла, така и конкретно в днешния мач. Играчите на Антони Здравков са в серия от 18 поредни мача без загуба. Освен това те разполагат с най-силното нападение с 42 отбелязани гола до момента.

През есента тези два отбора направиха истинско зрелище в Коматево. Тогава обаче успехът отиде на сметката на гостите, които се наложиха с 3:2 след страхотен обрат през второто полувреме.

Бившият футболист на Ботев Серкан Юсеин, който подсили Лудогорец през зимата, няма да се изправи срещу “Канарчетата” днес. Причината обаче не е някакво треньорско решение, а контузия на халфа. Това е единственият проблем пред Антони Здравков, който иначе ще може да разчита на най-доброто, с което разполага.

В Ботев също имат някои дребни проблеми около състава си. Те са свързани с бранителя Лазар Марин. Завърналият се в клуба футболист няма да може да играе в днешната среща заради контузия от мача със Славия.

Първа професионална лига, 22 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Илиев, Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков, Горалски, Дяков, Марселиньо, Попа, Вандерсон, Кешерю

БОТЕВ: Кайзер, Джона, Пиргов, Димитров, Еберт, Терзиев, Шопов, Балтанов, Неделев, Карачанаков, Вутов

Стадион: “Лудогорец”, Разград
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 15:00 часа