В галерия Резонанс се открива изложбата "100 пловдивски ателиета".

Първият етап на проекта освен в галерия Резонанс, беше представен през 2016 г. в галерия Салета във Венеция, а вторият етап – в галерия Arte visive в Матера през 2017 г. Днес изложбата от проект „100 пловдивски ателиета“ завършва с представянето на окончателния последен етап. 

През 2019 г., когато Пловдив е Европейска столица на културата, в галерийната среда на "Резонанс" ще бъдат експонирани 100 реплики на творбите на 100-те пловдивски артисти, заедно със 100-те колажни филми за 100-те пловдивски ателиета. 

Чрез проекта това митично и мистично, сакрално и реално място – пловдивското ателие, се модифицира като структура, прехвърляйки своя дух в галерийна среда, казват организаторите.

 В този дългосрочен и мащабен проект в 3 етапа, пренасяме атмосферата от студиото чрез 100 произведения от 100 пловдивски ателиета на 100 пловдивски артисти от различни поколения. А колекцията от четки и други инструменти , материализиращи съзидателния дух на всеки автор, съхранява неговата творческа енергия в галерийната среда. 

Така ателиетата на Пловдив, като отворено пространство, чрез този дълготраен във времето многопластов и мащабен проект, ще дадат среща между пловдивските творци и европейската и глобална публика и ще защитят европейските духовни ценности.