В трета дивизия на Италия се случи нещо, което го няма дори по българските терени. В двубоя между "Про Пиаченца" и "Кунео" зрителите видяха 20 гола, но всички бяха във вратата на "Про Пиаченца".  

Финансовите проблеми, които измъчват "Пиаченца", са принудили всички играчи от есенния състав да разтрогнат договорите си и да напуснат, а в момента са картотекирани осем човека в юношеска възраст.

До почивката "Кунео" води в резултата с 16:0, а през втората част вкарва още четири гола. 

Преди този двубой "росонерите" не са се явили за мач три поредни пъти и четвърто неявяване щеше да им коства изхвърляне от Серия "Ц". Но ръководството на "Пиаченца" не иска да бъде изключен отборът от първенството, заради което прибягва до крайни действия. 

В мача срещу "Кунео" на терена се появяват 7 играчи - всичките от отбора до 16-19 години. Оказва се обаче, че единият от тях няма нужните документи и на терена излиза масажист на клуба. На полувремето документите са били извадени и масажистът е заменен от футболист, отново юноша. От всички футболисти на терена няма такъв, който да играе на поста вратар. Затова играчите се разбират помежду си кой ще пази. Капитанът на отбора, който е на 19 години, е записан и като треньор. 

 "Това, което се случи с отбора на "Про Пиаченца" в Кунео, е огромен удар по спорта и принципите, на които е изграден нашият джентълменски спорт. Нашата задача е да предпазим феновете от такива фарсове. И да изградим едно сериозно първенство", заяви президентът на Италианската федерация по футбол Габриеле Гравина.