„Хасково се презастроява, а зелените площи се унищожават. Категорично протестираме срещу строителството в квартал „Куба“.

Това заяви на свикана пресконференция на ГЕРБ-Хасково областният лидер Делян Добрев. Той уточни, че ще използват всички законови възможности, за да предотвратят строителството на бъдещата кооперация.

„Общината вместо да одобри този инвестиционен проект, е имала и други възможности, например да обезщети собственика на терена, да го закупи или да промени общия устройствен план там. Да не се окаже това място отплата за една екскурзия до Монако“, каза още Делян Добрев.
Над 200 граждани са се подписали в подписка срещу застрояването, а тя е предадена на председателя на Общинския съвет Таня Захариева. Въпросът ще бъде поставен на заседанието на комисията по ТСУ и транспорт утре. Предстои да бъде внесена и извънредна докладна до Общинския съвет за сесията този петък.

Делян Добрев съобщи още, че тази вечер ГЕРБ ще има събрание, на което ще бъдат излъчени номинациите за евродепутати на предстоящите евроизбори. Той лично ще номинира еврокомисаря Мария Габриел.