Конституционният съд в България категорично реши, че т.нар. Истанбулска конвенция не съответства на Конституцията на България. „Ако обществото загуби способността да прави разлика между жена и мъж, борбата срещу насилието над жените остава само формален, но неизпълним ангажимент”, беше един от основните мотиви в решението на магистратите, пише "Флагман".

Прогресивната част от българското общество възстана срещу конвенцията, защото прозря, че в нея борбата срещу насилието над жени и деца е само параван. Зад него е скрита истинската същност на документа – да се наложи в обществото скандалната джендър-доктрина и т.нар. “трети пол”.

Макар че претърпяха крах с прокарването на конвенцията, десетки НПО-та, създадени и финансирани да пръскат тази ерес в българското общество, не спират своята дейност. Те съзнават, че трудно могат да заблудят зрелите хора, затова насочват пипалата си към най-уязвимата част на обществото – децата.

Именно няколко детски градини на Бургас са превърнати в цел на джендър-пропагандата. Разтревожени родители излязоха с протестна декларация, в която изразяват категоричното си несъгласие децата им да бъдат индоктринирани с тази отрова.

Според тях, на 8 февруари преподавател от Софийския университет – проф. Евгениева – е посетила детската градина “Ханс Кристиян Андерсен” в Бургас и представила пред учителките проект „Иновативни методи в педагогиката”. Майките и бащите смятат, че зад разтегливата по смисъл формилировка е скрито джендър-съдържание.

Като изказват благодарност на ръководството на детското заведение, че не е подкрепило тезите във въпросната презентация, родителите обръщат внимание на факта, че това посещение е станало без тяхно знание и без знанието на Община Бургас. Разтревожените майки и бащи твърдят, че такава презентация се е провела същата седмица и в още три други детски градини в Бургас.  

“Молим да вземете строги мерки срещу достъпа на хора и организации,  прокарващи джендър-идеология в детски градини, ясли и училища на територията на Община Бургас. Настояваме да бъдат направени  изменения и допълнения  към Наредбата за опазване на обществения ред, така че нашата воля като родители да бъде зачетена и децата ни да бъдат защитени”, пише в декларацията.

Тя е адресирана до кмета Димитър Николов, зам.кмета по култура Йорданка Ананиева, началника на районния инспекторат Виолета Илиева и Евгения Костадинова, директор „Съдържание на предучилищното и училищното образование" в Министерството на образованието.