Само срещу 66,32 лв. наем на месец КТ „Подкрепа“ ще ползва офисите, в които се помещава от години в топцентъра на Благоевград на ул. „Тракия“ 2, на метри от площад „Македония“. Трите стаи, които ползва синдикатът за офиси, са общинска собственост и за втори път се разиграха на търг, след като наддаването преди седмица се провали заради липса на втори кандидат.

Началната цена на трите помещения с обща площ 66,65 кв.м бе 65,32 лв. без ДДС. Офертата, депозирана от областния синдикален лидер Димитър Марчев, бе с 1 лв. по-висока от минималната и поради липса на друга КТ „Подкрепа“ ще остане в офисите си и в следващите 5 г.

Ателието си на 3-ия етаж в сградата на Пътно управление на главната търговска улица ще продължи да ползва и през следващата петилетка арх. Костадин Сандев. Началната цена на стаята от 17,57 кв.м бе 56,68 лв., а офертата му бе за 57 лв. без ДДС. На същия етаж  офис срещу 45 лв. без ДДС нае  ЕТ „Венетка Костадинова-Вени“, която се занимава със счетоводство, а на 4-ия етаж за общинско помещение от 13,38 кв.м Никола Герасимов ще плаща 44 лв. без ДДС.

Въпреки двата поредни търга за отдаване на общински помещения под наем, останаха 2 свободни офиса на 6 и 7 етаж в сградата на новия Битов комбинат и 4 в сградата на Пътното, където освобождават офисите си бившият зам. кмет по строителството на Благоевград инж. Митко Митев и двама адвокати.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА