С вълнуващо тържество, фойерверки и огромна торта отбелязаха 12-и рожден ден на спешно отделение в благоевградската болница. 50 здравни работници, сред тях лекари, медицински сестри и помощен персонал, се събраха на празнична трапеза и за една вечер забравиха тежките дежурства и воя на сирените.

През февруари 2007 година отделението е разкрито като структура към МБАЛ – Благоевград, която е областната болница на Пиринско. Организатор на стилното тържество бе старшата сестра на спешно отделение Величка Младенова, тя даде старт на веселието и поведе хорото. Първия поздрав към празнуващите отправи д-р Владимир Рабаджийски, който работи в структурата от девет години. Той благодари на задружния колектив на спешно отделение за всеотдайната работа и подчерта, че през 2018 година в отделението е оказана първа помощ на над 16 000 пациенти. Доайените в спешно отделение медицинската сестра Оля Секулска и колежките й Жанет Цветкова, Катя Рекарска, Славка Таскова и Боряна Борисова се веселиха от сърце и показаха, че са професионалисти не само в отговорната работа, но и в танците. Специални гости на тържеството бяха зам. директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Александър Костов и главната сестра Венета Стефанова, неврологът д-р Томова, акушер-гинекологът д-р Слаев, служители в болничната администрация и пенсионирани здравни работници.

Под бурните аплодисменти задружният колектив на спешно отделение духна свещичките на огромната торта и си пожела леки дежурства и още хубави поводи за празнуване.

СЛАВА ИВАНОВА


  • Моменти от вълнуващото тържество