Алекс Кирилов е роден на 22.02.2002 година в Русе. Минал е през школите на Дунав, Аристон и Лудогорец, а през лятото на 2018 година осъществи трансфер в италианския Пескара. Нападателят даде специално интервю за Glas.Bg, в което разкри основните разлики между футбола в България и този в Италия, както и подробности за базата на новия си тим.

 - През изминалия уикенд отбеляза гол при победата на твоя тим Пескара над Беневенто. Как протече тренировъчната седмица в дните преди сблъсъка?
 - Тренирах много усилено, което даде резултат. Поради високата конкуренция нямаш право да се отпускаш. Дадената ситуация я отиграх максимално концентрирано и по възможно най-добрия начин.

 - Как точно реализира попадението, разкажи малко повече за самата ситуация.
 - Голът влезе 5 минути след влизането ми на терена. Попадението беше от остро извадена топка на дузпата, придвижих се добре и залъгах защитниците. Имах достатъчно място да стрелям и съответно влезе в горния десен ъгъл.

 - Кои са най-силните и изявени отбори в първенството, в което играеш?
 - Лидери в класирането са Рома и Наполи. Ние сме на четвъртото място, като пред нас са Беневенто.

 - С каква материална база разполага отборът на Пескара и какво най-много те впечатли при първото ти появяване там?
 - Базата ме впечатли при положение, че идвам от Дунав Русе. Иначе игрищата са от високо качество, има 3 изкуствени терена за юношите и един естествен терен, където тренира само първият отбор.

 - Как се случи преминаването ти от Дунав в Италия? Кой изигра основна роля за това и съжаляваш ли, че си вече в тима на Пескара?
 - Не съжалявам, разбира се. Това е един отбор, който се бори за влизане в Серия А. Главна роля изигра мениджърът ми Петьо Костадинов, който наблюдава играта ми около година и половина. Повярва в мен и ме предложи на отбор като Пескара, за което съм му изключително благодарен. 

 - От близо половин година си в Пескара, каква е разликата между италианския и българския футбол според теб?
- Различават се в темпото на игра. Италианците изключително много държат да притежават възможно най-дълго топката в свое владение, което е нормално за тях. В Италия има значителна разлика в треньорите и тренировъчния процес, което прави разликата в по-високите възрастови групи.

 - Какви са целите и мечтите ти в кратко и дългосрочно бъдеще?
 - Давам всичко от себе си. Гледам да се развивам възможно най-добре, защото това е най-важно. Резултатите сами ще почукат на вратата, когато влагаш постоянство, сърце и концентрация.