Грипната епидемия се разраства, пуснаха във ваканция и учениците в Монтана

Пикът на грипа ще е през тази седмица


Близо 1 400 са затворените учебни заведения в страната

От днес грипна епидемия е обявена и на територията на област Монтана. Учебните занятия в училищата в областта се преустановяват до 4 февруари, съобщава БНТ.

23 са областите обявили грипна епидемия. Голяма част от тях удължиха срока на предварително обявената епидемия, продължава и принудителната ваканция за децата. Близо 1 400 са затворените учебни заведения в страната. По думите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, пикът на грипа ще бъде през тази седмица.

Бургас е в грипна епидемия, но не и във ваканция! Ето какво трябва да се случи, за да спрат учениците занятия
 
Почти цялата страна е с повишено внимание към грипния вирус. 1370 училища затвориха врати, за да не се стига до повече заболели, съобщава Нова телевизия.

В София, Благоевград и Кюстендил до второ нареждане са спрени детските и женските консултации, свижданията в болниците, плановите операции и профилактичните имунизации.

Безплатни прегледи и консултации за пациенти със съмнения за грип ще има днес във Военномедицинска академия в София, информира БНТ. Кабинетът е със статут "спешен" и пациентите не е необходимо да минават през личния лекар. Изисква се обаче предварително записване. Болните ще бъдат консултирани от специалисти от Катедрата по инфекциозни болести към ВМА от 09:00 до 14:00 часа.

В категории: Здраве