Стайко Стайков бил упояван дълго време, има следи от инжекции по ръцете му

Д-р Слави Тодоров от "Бърза помощ" разказва първите си впечатления от състоянието му

Изобщо не знаел, че го издирват




Синът на бизнесмена Миню Стайков - Стайко е бил в много тежко състояние, когато е откаран в "Пирогов" с линейка. Обясненията му са доста объркани.

Издирваният от началото на октомври м.г. Стайко Стайков, едепозирал молба в Специализираната прокуратура, в която декларира готовност да сътрудничи на разследването срещу него.  Твърди, че е бил отвлечен преди неизвестен засега период от време и едва вчера научил, че се издирва от Интерпол. Това обявиха на съвместен брифинг от МВР и прокуратурата.

Молбата била написана саморъчно от Стайков, каза прокурорът Ангел Кънев.

Младият мъж постъпи в "Пирогов" днес сутринта, след като бил открит в безпомощно състояние в къща в покрайнините на София.

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов поясни, че сигналът е подаден на телефон 112 около 09.00 ч. Отзовалите се медици били чакани от човека, подал сигнала - приятел на Стайков. Лекарите са отведени в къща, където той е прегледан и след това транспортиран в спешния институт. Стайков имал рана на главата, която била обработена и зашита. Другите му травми са охлузвания и синини.
Извънредно! Отвлякоха и пребиха сина на Миню Стайков (ОБНОВЕНА)
Според свидетелски показания късно в неделя вечерта той е бил откаран с такси до един от адресите, на които пребивавал. Бил в тежко състояние и е поет от своите охранители. През нощта дори го прегледал лекар, но от МВР не уточняват кой. От къде го е взело таксито също не става ясно.

Според адвокатите на семейството младият мъж бил отвлечен, упояван и после изхвърлен в покрайнините на София, където бил извикан екипа на Спешна помощ. Имал и следи от инжекции по ръцете, твърдят още адвокатите.

На Стайко Стайков е постановена мярка за задържане под стража за 72 часа.

Той беше обявен за издирване от Интерпол през есента, когато МВР и прокуратурата атакуваха фирми на баща му и Миню Стайков.


Видео: Нова тв

В категории: Животът