Отборът на Монако продължава с катастрофалното си представяне в Лига 1. Тази вемер възпитаниците на треньора Тиери Анри записаха шокираща загуба с 1:5 у дома срещу Страсбург в среща от 21-ия кръг.  С изразителния успех Страсбург стана вторият по резултатност тим в Лига 1 с 37 гола, като повече са отбелязали само играчите на Пари Сен Жермен.
Монако, който в предишните два кръга записа ремита с Олимпик в Марсилия и с Ница у дома, показа отново, че е далеч от излизане от кризата и остана на предпоследното място в класирането с едва 15 точки, докато Страсбург е пети  с 32.  Футболистите на Тиери Анри получиха тежък удар още в седмата минута, когато реферът изгони с червен картон Налдо. Изгонването му натежа, но твърде много неща в играта на “монегаските” липсваха и дори и с него на терена изходът на мача оставаше предсказуем.
Малко след червения картон гостите откриха чрез Людовик Айорк в 12-ата минута. Адриен Томасон удвои пет по-късно, а след нови пет капитанът на Монако Радамел Фалкао върна надеждите на домакините. През втората част обаче гостите нанесоха съкрушителен удар върху Монако, като покачиха резултата до 5:1 с голове на Сисоко (64), Айорк (68) и Фофана (90). Елзасците също завършиха с човек по-малко, след като Стефан Митрович беше изгонен с втори жълт картон.
В другите два мача от кръга днес Ним отстъпи у дома с 0:1 пред Тулуза, а Реан и Ница завършиха 1:1.