Отборът на Атлетико Мадрид временно се доближи на две точки от лидера Барселона след категоричен успех с 3:0 при гостуването си на последния Уеска в мач от 20-ия кръг на испанското първенство, игран при силно мъгливо време. Люка Ернандес (31), Сантиаго Ариас (52) и Коке (71) се разписаха за тима на Диего Симеоне. Най-голямата победа на “дюшекчиите” в Ла Лига този сезон е именно 3:0, като “червено-белите” постигат такава за трети път. В първия случай жертвата отново беше Уеска, а във втория - баският Алавес.

@@@

През първото полувреме домакините оставиха приятни впечатления, въпреки че на почивката изоставаха с в резултата. В 12-ата минута бившият играч на Атлети Хорхе Пулидо удари греда с атрактивен удар с полузадна ножица. В 16-ата арагонският тим създаде нова опасност, като този път Енрик Гайего изведе сам Кучо Ернандес, който пропусна очи в очи с Ян Облак, печелейки само корнер. Три минути по-късно и Тома Льомар изскочи на чиста позиция срещу вратаря - и той пропусна. В 31-ата Льомар изведе чудесно Коке, който центрира успоредно на голлинията към далечната греда, където непокритият Люка Ернандес отбеляза от седем метра.

@@@

Второто полувреме започна със спасяване на вратаря Роберто Сантамария след шут на Анхел Корея. В 52-ата гостите от Wanda Metropolitano нанесоха втори удар. Антоан Гризман пусна топката на втора греда, където Санти Ариас се възползва от лошата преценка на Пулидо и отбеляза по диагонала с хубав удар от въздуха - 0:2. Момчетата на Диего Симеоне контролираха изцяло двубоя. В 71-ата падна и трето попадение във вратата на “сииньо-червените”. Люка Ернандес центрира отляво, Гризман удари напречната греда след изпълнение с глава, а при добавката Коке се разписа, плъзгайки се по тревата - 0:3.
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ