Берое 2007 ще е един от седемте състава, които ще представят Академията на турнира „София Къп” в края на февруари в столицата. Тимът, воден от Атанас Димитров, стартира подготовка за пролетния полусезон в понеделник, 21 януари. „Все още не сме уточнили контролите, които ще играем през това време, но подготовката ни е съобразена с участието на турнира. Той е във формат, в който ние в момента не играем – Футбол 9 затова ще бъдем леко затруднени в тренировките. Вече 6-7 месеца ние играем Футбол 11, но ще се опитаме да си припомним някои неща. Имаме само 4 седмици до тогава, въпреки това ще се постараем да сме максимално добре подготвени за турнира”, заяви наставникът Атанас Димитров. 
Другият турнир, на който вече е потвърдено участие е в началото на юни в Амстердам. „Турнирът е във формат Футбол 11. Искаме да проверим моментните си възможности срещу отбори като Аякс, ПСВ Айндховен, Шалке 04, Каляри (Италия) и другите, които предстои да потвърдят участие. Това ще бъде изключително предизвикателство за нас”, обясни Атанас Димитров. „Това, което искам да видя в играта ни още е повече техническо умение. Смея да кажа, че имаме известно отстъпление там като цяло. Взаимодействията по терена трябва да бъдат по-точни и по-сигурни, за да упражним по-голям контрол. Искам и малко повече характер в определени футболисти, повече смелост и самочувствие в играта. Трябва да бъдем малко по-отговорни на терена и малко повече мислещи като футболисти, макар и само на 12 години, за да може да изграждаме вече определени навици – както физически, така и тактически. Работим по план, следваме си целите, които сме си поставили и няма как успеха да не дойде, стига всеки от нас да се раздава. Това важи както за играчите, така и за треньорите”, допълни наставникът на Берое 2007. 
„Изминалата 2018 г. беше много успешна за нашия отбор в няколко насоки. Благодарение на подобрената игрова организация и на фона на отборното представяне, отделни футболисти показаха най-доброто от себе си. Имаше подобрение в играта на всяко едно дете индивидуално и това е едното от нещата, в което доста сме напреднали. То засяга качеството на играта, взаимодействията, точността, ефективността и контрол над събитията, които се случват на терена”, обобщи Атанас Димитров. 
„Другият ни успех това са класиранията в отделните турнири и първенства, в които участвахме. През миналата година станахме първи в областното първенство на Футбол 7, заехме второ място в шампионата на Футбол 9, след което се включихме в първенството на Футбол 11, в което след есенния полусезон сме на второ място след Берое 2006. В него се изправяме срещу отбори, които са с година по-големи от нас и въпреки това се адаптирахме сравнително бързо и много от децата, показаха качества, които в по-малкия формат не успяха да разкрият. Играхме финал на турнира „София Къп”, спечелихме турнира в Приморско, в който смея да твърдя, че участваха може би най-силните 12 отбора у нас, спечелихме турнира „Олимпия Къп” в Стара Загора, заехме второ място в неофициалното републиканско първенство в Сливен, в което участват областните първенци от страната. Участвахме и в силен международен турнир във Франкфурт, заедно с още 41 състава от 7-8 държави. Заехме 8-о място, но изиграхме изключително успешни мачове срещу отборите на Айнтрахт (Франкфурт), Олимпик (Марсилия), Уулвърхямптън (Англия), Копенхаген и др. Загубихме само два мача. На децата това представяне донесе изключителна гордост, успяхме да популяризираме името на ПФК Берое и детско-юношеската школа”, припомни наставникът на Берое 2007.