Тимът на Майнц 05 поднесе една от изненадите в първия кръг от втория полусезон на Бундеслигата, след като надви Щутгарт с 3:2 като гост. Отборът нямаше успех от края на ноември, а този път водеше уверено с 3:0 до 83-ата минута и всичко изглеждаше отдавна решено. Тогава обаче домакините успяха да върнат две попадения, а и удариха греда. Отделно техни претенции за дузпа не бяха уважени след намесата на ВАР. И всичко това в заключителните минути.

FULL TIME

The #VfB comeback is not rewarded, despite the pressure made. The guests from #Mainz take all three points... #VfBM05 2-3 (FT) pic.twitter.com/XxKyEHX8U2

— VfB Stuttgart_int (@VfB_int) January 19, 2019

Още до първия половин час “05” дръпнаха с две попадения. Първото падна в 22-ата минута и беше записано като автогол на Сантиаго Аскасибар. След още шест Жан-Филип Матета заби шестия си изстрел в мрежата от началото на сезона. В 72-ата централният защитник Александер Хак покачи на 3:0, след като беше оставен сам при изпълнение на ъглов удар.

Мнозина си бяха тръгнали от “Мерцедес Бенц Арена”, но останалите станаха свидетели на драматичен финал на двубоя. В 83-ата влезлият на полувремето Николас Гонсалес върна единия гол, а след още две Марк-Оливер Кемпф надскочи всички в защитната линия на гостите, в това число и вратаря, за да направи 2:3.

В следващата атака се стигна и до гредата, дошла след шут на Анастасиос Донис. Стигна се и до 87-ата, когато футболистите на Щутгарт поискаха наказателен удар за игра с ръка на Аарон Мартин Каракол. Наложи се реферът Тобиас Щийлер лично да прегледа ситуацията на монитор край тъчлинията, след като колегите му от ВАР не бяха напълно убедени. В крайна сметка арбитърът прецени, че защитникът на Майнц не е действал умишлено.

За Щутгарт поражението е трето в последните четири срещи. Наставникът Маркус Вайнцийрл пак не можеше да разчита на контузения Бенжамен Павар, който след края на сезона ще премине в Байерн (Мюнхен).

Mainz take another gigantic leap away from relegation drama #VfBM05 2-3 pic.twitter.com/iBRWFQ3ZeG

— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) January 19, 2019

Точно срещу шампионите е следващата среща на швабите в елита. Майнц пък ще приеме Нюрнберг
СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ