Юношите на Ботев Пловдив U17 и U19  изиграха днес смесена контролна среща с Гигант Съединение. Mачът бе по 3 полувремена по 30 минути, като в първите две части играха U17, a в третата тима на U19. Това се наложи поради малката бройка футболисти, с която разполагат и двамата треньори. В състава си Пепо Пенчев разполагаше с 13 футболисти, двама от които са от набор 2003. 4 човека от неговия отбор липсваха, като двама са контузени, а други двама са повалени от вирус. След 60 минути игра резултата бе 2:0 за домакините от Съединение, като и двете попадения бях от статични положения. Първо те откриха от дузпа, а след това удвоиха от пряксвободен удар.

През втората част футболистите на Стефан Стоянов, които бяха за този мач 10 души, замениха на терена играчите от U17 и върнаха 1 попадение, дело на рожденика Балинов. Припомняме ви, че 7 юноши се готвят с първия отбор на канарчетата под ръководството на Николай Киров - Белия.

На 26.01 ботевистите ще изиграят нова контролна среща със сборен състав от U19 и U17. Съперник в нея ще бъде Борислав Първомай, а мачът ще е от 14:00ч. на "Футболен комплекс Ботев 1912".

На стадиона в Съединение бяха забелязани няколко от треньорите в школата, както и главния скаут на тима Трифон Пачев. На трибуните обаче липсваше шефа на школата на жълто-черните Иван Цветанов, видя репортер на Glas.bg. По същото време той е наблюдавал мач между футболистите на Ботев от набор 2008 и Пловдив Сити. Набор 2008 се води също един от много перспективните отбори на жълто-черните.

Следващата контрола за двата тима ще е един срещу друг, а след това U17 ще играе и с мъжете на Садово и Карлово. Последната проверка на лидера в Елитната до 17 години е срещу Марица U19, разкри Пепо Пенчев, който заяви, че по негово желание футболистите му ще играят предимно с мъжки отбори. Интересно е, че според плана жълто-черният тим до 17 години няма да се изправи в подготовката си срещу връстници.