„Нелсен Чистота” на един документ от договора за сметопочистването на Бургас

Нелсен-Чистота отговаря за сметопочистването в Стара Загора и Велико Търново, а скоро и в Бургас


Дружеството трябваше да представи до края на седмицата документацията в Общината


„Нелсен Чистота” ЕООД е на един документ от подписването на договор за сметопочистването на Бургас, показа проверка на Флагман.бг.

Тръжната комисия е приключила с проверката на документацията на единствения участник в поръчката в началото на тази седмица.

От протокола им става ясно, че са открити известни пропуски, но те са чисто формални и касаят справки, които лесно могат да се извадят от националните архиви на НАП и Търговския регистър.

Комисията, председателствана от Павлин Михов, директор на дирекция „Околна среда” в Община Бургас, е дала 5-дневен срок на „Нелсен Чистота” да предостави нужните документи. Ако са го направили в срок  техническото им предложение е допустимо, а това беше единствената пречка при финализиране на поръчката.

Участникът е само един и при изрядни документи, се отваря ценовата оферта и преминава към подписване на договор. Съвсем скоро се очаква насрочване на дата за ценовите оферти. Прогнозната стойност на поръчката за 5-те години е 65 млн.лева.

Проверка в документацията на „Нелсен Чистота” ЕООД показа, че компанията ще разчита и ва две фирми-подизпълнители в Бургас – „Метални конструкции” ЕАД и „Титан София Център”.

Припомняме, че от новия чистач на Бургас се очаква да внедри изцяло нова система за сметосъбиране – с нови контейнери и оптимизирана работа. 

„Нелсен Чистота”  е еднолична собственост на „Титан Интернешнъл” АД. Консорциумът в последните 15 години отговаря за сметопочистването в Бургас чрез друга дъщерна фирма Консорциум „Титан Бургас” ЕООД.

„Нелсен-Чистота” ЕООД се грижи за сметопочистването във Велико Търново и Стара Загора. Управител е Венцислав Живков, който преди време бе изп.директор на ЦСКА.

В категории: Бизнес