Министърът на младежта и спорта Красен Кралев уважи 80-годишния юбилей на Иван Василев и връчи почетен плакет на бившия футболист на Черно море и ЦСКА.

Пред „Петел” Кралев каза за Иван Василев:

„За мен беше удоволствие и чест да присъствам на 80-годишния юбилей на големия футболист на Черно море и ЦСКА Иван Василев. За него мога да кажа, че думата легенда е малко. Бях на 10 години, когато той върна Черно море в „А” група. Ходех на всеки мач в „Б” група и от трибуните аплодирах един много силен отбор, който доминираше над съперниците си, тъй като Иван Василев бе вдъхнал вяра на футболистите и извличаше максимума от всеки един от тях. На Исперих например им вкарахме 9 безответни гола.

По-късно, през 1998 година, когато станах президент на Черно море, имах разговор с адмирал Васил Янакиев. Той ми каза: „За да си успешен президент на клуба, поне единият от Иван Василев и Божил Колев трябва да е до теб.”

Неслучайно всички футболисти, които Иван Василев е тренирал, неговите съотборници и футболни хора, се обръщат към него с „Бате”. По този начин те изразяват своето уважение и респект към един от ярките посланици на Варна и футбола в града.

В личен аспект Иван Василев вече е един щастлив прадядо на една прекрасна внучка. Пожелавам му да бъде жив и здрав, хората да продължават да му се радват, а младите черноморци да вървят по неговия път.”