Младият готвач Васил е убил приятелката си Калина заради SMS-a: „Как си? Какво правиш?“. 25-годишната Калина си чатела по „Вайбър” със стар приятел, а не с любовник, както подозирал, но не пожелала да покаже разговора на Васил. Това съобщиха от МВР, цитирани от „Телеграф“.

Именно този фатален SMS бил причината, която провокирала жестокото убийство в столичния квартал „Банишора“.  За него се разбра ден по-късно, след като 23-годишният мъж преспал една нощ с трупа, а после пратил съобщение на баща си, че ще се самоубие.

Полицията откри удушената Калина гола на диван, а Васил лежал гол до кръста в спалнята.

Той е с повдигнато обвинение, а днес се очаква да  му бъде гледана мярката за неотклонение.

Калина и Васил се запознали преди три месеца, влюбили се и заживели почти веднага заедно. Готвачът, обаче, бил ревнив и се страхувал, че счетоводителката и бивш модел на „Ивет фешън“ може да го изостави.

Във фаталната вечер във вторник двамата яли, пили по малко алкохол, но се скарали заради съобщението на Калина. Васил през цялото време твърдял пред разследващите, че е на болкоуспокоителни, които смесил с алкохол и не помни какво е станало.

Експертизите на лекарите, обаче, показват, че той е имал съвсем минимално количество алкохол в кръвта, а хапчето за болки глътна, малко преди да прати SMS-а на баща си, разкриха медици.

 „На практика излиза, че той с ясно съзнание, напълно адекватен, е удушил Калина и се е гаврил сексуално с нея, но изнасилване не е имало“, смятат разследващи.

В хода на разследването е разпитано и момчето, с което жертвата е чатела преди убийството. Човекът разказал, че се познават от 2-3 години, в много добри приятелски отношения са и никога между тях не е имало нищо интимно. Ченгетата говорили с близкия приятелски кръг на Калина. Всички били единодушни, че никога не е изневерявала на Васил, обичала го много и неговите подозрения били напълно безпочвени.