***
София.
От 10.00 часа в зала „Витоша“ на хотел „Маринела“, ПП АБВ организира международен енергиен форум под надслов „Енергетика, икономика, сигурност – актуални измерения“.

***
София.
От 10.00 часа в зала 4 на НДК ще се проведе медицински семинар на компанията за здравословен начин на живот „Каливита”.

***
София.
От 12.00 часа в Борисовата градина от района на телевизионната кула ще се проведе патриотичен крос в чест на българската лекоатлетка Кипра Данаилова.

***
София.
От 16.00 часа в залата на „Славянско дружество“ ще бъде представена книгата „Хартиен къс“ - съвременна българска поезия с автор Пепа Атанасова.

***
София.
От 18.30 часа в зала „Рейнбоу плаза“ ще се състои церемонията по награждаване на най-добрите спортисти и треньори на България за 2018 г. „Нощта на шампионите“.

***
София.
От 19.00 часа в зала 11 на НДК (кино „Люмиер Лидл”) ще започне концерт на Фондация „Българско танцово изкуство”.

***
Боровец.
За осма поредна година Боровец ще стане част от инициативата на Международната федерация по ски – „Световен ден на снега“.

***
Бургас.
От 14.00 часа в читалище „Хамалогика“ ще бъде представена програмата Rinker Youth Challenge, цели да подкрепи развитието на предприемачески светоглед и лидерски умения сред младите хора, да ги вдъхнови и подготви за успех в предприемаческите им идеи или в кариерата.

***
Бургас
От 17.00 часа в басейн „Парк Арена ОЗК“ ще се проведе първият мач между „Черноморец“ – „Локомотив НН“, който е част от държавното първенство по водна топка за мъже.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново ще гостува премиерният спектакъл на ДКТ – Габрово „Принцесата и свинарят” по Ханс Кристиян Андерсен.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в парк ''Дружба'' ще се проведе хоротека за здраве.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа привържениците на ЦСКА ще посетят Центъра за настаняване от семеен тип на ул. „Колоня Товар“ №14, където ще бъдат подарени топки и артикули на отбора, осигурени от Сектор „Г”.

***
Велико Търново./ с. Церова кория.
От 18.00 часа в Дневния център в село Церова кория ще бъде представена празнична програма за празника на селото с музика и танци, подготвени от самодейните състави.

***
Враца.
От 11.00 часа в малката зала на Художествена галерия „Иван Фунев“ при Регионален исторически музей – Враца ще бъде представена документалната изложба „140 години от Учредителното събрание, приело Търновската конституция“.

***
Добрич.
От 13.00 часа в Народно читалище „Мевляна – 2012 г.“ ще започне честване на Бабинден.

***
Дупница.
От 12.00 часа в сградата на Община Дупница ще се проведе събитие от информационната кампания „Училището свърши, сега накъде?”.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в Регионална библиотека „З. Княжески“ ще се състои прожекцията на документалния филм „Хинду блус“, част от програмата на София МЕНАР Филм Фест в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в Регионална библиотека „З. Княжески“ ще се състои прожекцията на игралния филм „Имамът“, част от програмата на София МЕНАР Филм Фест в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър рок група „Кикимора“ и оркестъра на Държавна опера Стара Загора по диригентството на Димирър Косев ще представят хитовете на легендарните Whitesnake в трибюта „HERE WE GO...AGAIN!“.

***
Хасково.
От 11.00 часа пред паметника-морена срещу църквата “Света Богородица” ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя по повод тържествено честване на 141 години от Освобождението на града.

***
Шумен.
От 12.00 до 13.00 часа жителите на кв. „Макак“ ще излязат на протест на пътя София- Варна, в района на кръговото кръстовище за „Макак“, заради изискването за винетки, за да пътуват до Шумен.