Димитрина Тенева: Благодаря на съдбата, че съм родена в Бургас, това е столицата на културата

Тази сцена е по-страшна от онази в театъра, сподели актрисата, след като кметът й връчи Почетен диплом


Доброто е противоотровата на злото и всички ние трябва да се стремим да го следваме, каза пък кметът на Бургас

Благодаря на съдбата, че съм родена в Бургас, защото това е културната столица на България. Това каза актрисата Димитрина Тенева, след като бургаският кмет Димитър Николов й връчи Почетен диплом по време на официалната церемония „Личност на годината” в Гранд Хотел и СПА Приморец.
Почетният диплом е за цялостен принос в развитието на културата и популяризирането на драматичното театрално изкуство в Бургас и е и по повод 70-годишния й юбилей.
„Ужасно се вълнувам. Благодаря ви, защото тази сцена е по-страшна от онази в театъра. Отговорно е това място, на което стоя. Благодаря на Димитър Николов за доверието, че ме постави на тази сцена! Благодаря на бургаската публика и на съдбата, че съм се родила в този град с най-страхотната публика! Тук са израснали големите поети, артисти, певци. За мен е голяма чест, че съм в столицата на културата“, заяви актрисата.
„Искам да благодаря на един бургаски символ, на едно огнено момиче, на което се възхищавам като зрител. Аз съм й фен“, призна пък градоначалникът.
„Цялата й кариера премина през бургаския театър и няма зрител от нашия град, който да не я обича. Тя е изключително атрактивна, работлива, има безкрайна енергия и успява да вдъхновява своите млади колеги, които я боготворят. Желая й много здраве и други прекрасни роли!“, заяви Димитър Николов.
„Благодаря на Флагман.БГ за времето, енергията и средствата, които влагат за доброто в нашия регион! Доброто е противоотровата на злото и всички ние трябва да се стремим да го следваме“, добави той.
„За мен всички номинирани са победители, защото доброто няма количествено измерение. То просто следва порива на сърцето. Дано и в следващите години да виждаме такива ярки личности, на които да се възхищаваме“, каза още градоначалникът.

В категории: Бургас