Областният управител Гергана Микова бе наградена с юбилеен медал „100 години Първа световна война“.

Той й бе връчен от зам.-министър председателя и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на тържествата, посветени на 130-ата годишнина от създаването на 23-ти пехотен Шипченски полк.

Документална лента разказва за българската бойна слава

Отличието й бе присъдено за съществен принос при популяризиране на военната история, славата и героизма на Българската армия и за разпространение и утвърждаване на българската военна традиция.
Областна администрация-Стара Загора
С юбилейни медали бяха отличени също кметът на Казанлък Галина Стоянова, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, командирът на 61-ва Стрямска бригада ген. Пламен Йорданов  и изпълнителният директор на „Арсенал“ АД Николай Ибушев.


Решено:Стара Загора е град на българската бойна слава

Празниците по отбелязването на годишнината започнаха в парк „Розариум“ в Казанлък. Официалните лица поднесоха венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните казанлъчани и сведоха глави в знак на почит пред подвига на героите, паднали за свободата на България.
Областна администрация-Стара Загора
Венци и цветя бяха поднесени и на паметната плоча на създателите на химна на 23-ти пехотен Шипченски полк подпоручик Константин Георгиев, който е автор на текста, и Михаил Шекерджиев - композитор на мелодията. Маршът „Велик е нашият войник“ по-късно, през 2001 г. става и химн на Българската армия.  
Областна администрация-Стара Загора
В рамките на честванията на 130-годишния юбилей във военно формирование 22 180 бе открита и Стая на бойната слава и летопис на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Гостите поднесоха цветя пред паметника на 23-ти пехотен Шипченски полк. Монументът е изграден през 1902 г. и се намира в двора на формированието.