Резултатите от инициативата „Гласът на младите” на кмета Живко Тодоров и Младежки общински съвет (МОС)Стара Загора, която се провежда за втора година, отчетоха на среща днес градоначалникът и младежите.На срещата присъства и зам.-кметът Иванка Сотирова.

Старозагорският омбудсман в подкрепа на новата алея от живи коледни дръвчета (СНИМКИ)

В специални кутии, поставени в старозагорски училища, в десетдневен срок, младите хора можеха да пуснат  своите предложения и мнения. Очакванията бяха  да се получат различни идеи какво да се промени през 2019 г. в Стара Загора и в живота на младите хора.
Община Стара Загора
„Това бе възможност на старозагорските ученици  да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Стара Загора. Идеята е да има добро сътрудничество между Общината и младите хора. За нас е много важно да се чува гласът ни“, коментира Радина Николова, председател на МОС.


Прогнозната рамка на бюджета надхвърля 115 млн. лева

В инициативата  се включиха: ТГ „Княз Симеон Търновски”, ППМГ „Гео Милев”, СУ „Иван Вазов”, ПГЕ „Джон Атанасов”, ПГВМ „Иван П. Павлов”, СУ „ Максим Горки”, СУ „Васил Левски” и Младежки общински съвет.
Община Стара Загора
Получени са над 200 предложения. Основните са свързани с уреждане на битови и транспортни проблеми, както и с предложения за спортни инициативи. Учениците предлагат да се направят заслони по автобусните спирки, за да може гражданите да чакат на топло идването на тролейбусите и автобусите от градския транспорт. Зам.-кметът Иванка

Живко Тодоров: Следващата година ще заложим на нови проекти

Сотирова обясни, че се предвижда поставянето на винили по спирките отразяващи историята на Стара Загора от Неолита до наши дни. Други предложения на младите хора са свързани с обособяването на кътове за отдих в училищата и разширяване на тоалетните в някои от тях.

Отново питат младите за бъдещето на Стара Загора

Членовете на Младежкия общински съвет предложиха да бъдат ремонтирани Младежкият дом и Центърът за подкрепа за личностно развитие. Младите старозагорци искат още повече площадки за фитнес и стоянки за велосипеди.

„Радвам се, че младите хора мислят за развитието на своя град. Ние се вслушваме в техните предложения и ще помагаме, с каквото можем“, каза кметът Живко Тодоров. Той припомни, че изграждането на слънчев часовник в разширението на парк „Артилерийски“ е по идея на младите хора. Подчерта още, че в него ще има скейт парк и велоалеи. 

Стара Загора ще има нова зала за бадминтон

Кметът обеща, че тази година ще се направи всичко възможно да се ремонтират Младежкият дом и Центъра за подкрепа за личностно развитие. Подобряването на средата в междублоковите пространства също е едно от предложенията.Кметът Живко Тодоров предложи на младежите да поемат инициатива за облагородяване на междублоковите пространства в избрани от тях места, а Общината ще им помогне с необходимите цветя и дръвчета.