Окръжният съд в Пловдив в момента гледа мярката на 67-годишната Веска Хаджиева, която е обвинена в убийството на 73-годишния ѝ съпруг в дома им в пловдивското село Труд, предаде репортер на Glas.bg.

От прокуратурата поискаха най-тежката мярка за неотклоние "Задържане под стража". От обвинението посочиха, че престъплението е тежко и умишлено, за което се предвижда от 10 до 20 години затвор. Също, че анализът на доказателствата показва - поради характера и начина, че тя може да извърши престъпление отново.

Адвокатът Петър Карачанов на баба Веска контрира, че няма нужда да се налага най-тежката мярка, тъй като жената е пенсионерка и не би се укрила. Освен това тя е е претърпяла и три операции - на хронопровода, стомаха и под дясната плешка заради заболяване. Карачанов поиска мярка "Подписка" за своята клиентка.

Самата обвиняема също пожела по-лека мярка.

Припомняме, бабата и дядото живеели заедно в семейната си къща, но отношенията им били влошени. На 13 януари е възникнал скандал помежду им и Веска умишлено умъртвила съпруга си. На следващия ден тя отишла на работа, като преди това извършила множество действия по прикриване на следите от извършеното престъпление.Пострадалият бил намерен в дома си от свой приятел, който не могъл да се свърже с него по телефона. 

Очаква се до минути Окръжния съд да излезе с решение. 

Очаквайте подробности!