Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години лишаване от свобода наказанието спрямо Илиян Рангелов. Той беше признат от Окръжния съд за виновен в това, че в нощта на 28.12.2016 г. в с. Куртово Конаре умишлено е умъртвил приятелксат си Милена Динова.

В решението на съда е посочено, че наказанието е необходимо да се увеличи, като се вземе предвид поведението на подсъдимия по време и след извършване на деянието. Пострадалата била настигната на безлюдна улица в тъмната част на денонощието. Единственият, но фатален удар е нанесен с предварително подготвен нож. След пристигането на разследващите подсъдимият се е опитал да ги насочи към друго лице, което според него било с психични отклонения и се навъртало наоколо. В същото време, като смекчаващо отговорността обстоятелство е отчетено това, че по време на досъдебното производство Илиян направил самопризнания в присъствието на защитник, които са подкрепени и с други доказателства. Участвал в проведения следствен експеримент и подробно описал действията си в нощта на инцидента. По време на съдебното следствие подсъдимият отрекъл да е извършвал убийството.

Апелативните магистрати увеличиха и присъденото обезщетение за претърпени болки и страдания на родителите на Милена от по 150 хил. на по 180 хил. лева за всеки от тях.

Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд.