Бившият двукратен световен шампион в тежка категория Владимир Кличко, който има 64 победи ан профиринга (53 с нокаут) и само 5 загуби, в момента преговаря с DAZN за доходоносна сделка, според която трябва да проведе 3 битки.

Сделката, ако се осъществи, ще направи 42-годишния Кличко глобален посланик на DAZN (футболната суперзвезда Кристиано Роналдо притежава тази титла за стрийминг услугата).

Като част от сделката DAZN ще направи значително дарение на ЮНЕСКО, в чиято организация с благотворителност се занимават Владимир и Виталий Кличко.

Владимир е обсъдил сделката директно с Лен Блаватник, мажоритарен акционер в DAZN Group, който притежава състояние от около $ 16,3 млрд. Както Кличко, така и Блаватник е роден в Украйна.
Според източници, Кличко, който навършва 43 години през март, би искал първия му двубой да бъде срещу слаб съперник. Една от битките според предложената му сделка ще се състои в Германия, където
Кличко живее и се боксира от години.

Втората обсъждана битка е реванш с Тайсън Фюри. Британеца победи Кличко с единодушно решение през ноември 2015 г. Вторият им мач беше определен за 2016 г., но на два пъти бе отменен, тъй като Фюри се бореше с депресия и злоупотреба с наркотици.

Третата битка от предложената сделка е: друг реванш, този срещу Антъни Джошуа. Джошуа бе повален в нокдаун в 6-тия рунд, но се събра, за да нокаутира Кличко в 11-ия рунд през април 2017 г.
Кличко не се е боксирал от тогава. Украинецът отново бе в преговори за реванш с Джошуа, но в крайна сметка реши да се оттегли от бокса.

Слуховете за завръщането на Владимир Кличко започнаха миналата седмица, когато се заговори за негов двубой с Дилиън Уайт през април. Но Кличко отрече информацията като я определи като „фалшиви новини“.