Какво правят хората, когато не искат да изпълнят искането на някого? Те се преструват, че не са го чули и си тръгват. И така проблемът е решен от само себе си. Повечето жени също действат така. За да не изпълнят молбата на половинките си, те се преструват, че не са чули нищо. Всичко това не е свързано със здравето.

Шум в ушите? Отидете на лекар!

Това обаче не може да се каже за една жителка на Китай на име Чен, чиито лекари направили рядка и странна диагноза. Тя няма нужда да се преструва, че е загубила способността си да чува мъжката реч. 

Внезапна загуба на усещания и слух? Може да е микроинсулт

Как се е случило всичко това

Момичето се събудило една сутрин и нещо ѝ се сторило странно. Отнело известно време на Чен да разбере какво не е наред. Тя видяла приятеля си, но изобщо не чула какво ѝ казва. Някои хора може би биха били щастливи от това, но жената веднага потърсила медицинска помощ. Тя се срещнала с лекар, специалист по заболявания на ушите. Докато момичето била в кабинета, тя чувала само какво говори жената доктор. Но когато мъжът влязъл в стаята, Чен виждала само, че устните му се движат, но не чувала никакъв звук. 

Чисти уши – по-добър слух

Причината за рядко заболяване

Не след дълго Чен била диагностицирана със заболяване, наречено обратима загуба на слуха, при  което пациентът има неспособност да чуе по-ниски честоти. Това обяснява защо пациентът не чува гласовете на мъжете, но на по-късен етап състоянието се влошава. Хората с такова заболяване не могат да чуват ниски звуци, включително гласове по телефона, тътен на автомобил и гръмотевици.

Според Центъра за проблеми със слуга Thigpen много хора с това състояние дори не разбират, че имат такъв проблем. Просто предполагат, че имат лош слух.

Лекарите обясняват проблема на Чен със стреса и липсата на сън. Но има и добри новини за нея: с постоянна медицинска помощ тя ще се възстанови напълно. Вероятно някой сега ревнува момиче с такава "удобна" болест, но ви уверяваме, че не ви е нужно това,  да живеете щастливо и без болести!/ Zdrave.to