Близо 50 кг. хероин откри полицията в Хасково при съвместна акция с областната дирекция на МВР в Благоевград, обявиха от службите на брифинг.

Наркотикът е бил открит в гараж в ж.к. “Орфей” в областния град. Хероинът тежи 46 520 кг., а стойността му е 5 582 400 лева. Той е бил укрит в 10 топа плат, като в един топ е имало по 5 калъфки хероин.

По случая са задържани за 72 часа двама криминално проявени жители на Хасково. Мъжете, които са на 48г. и 47г. са им повдигнати обвинения, като предстои внасяне в съда за мярка за неотклонение “задържане под стража”. Двамата са работили заедно, като единият е извършителят, а другият е помагач.

Наркотикът е бил пренесен през “Капитан Андреево” с тежкотоварен автомобил, собственост на карго фирма. От прокуратурата са установили собствениците на фирмата, както и водачът на превозното средство. По данни на полицията шофьорът на автомобила няма съпричастност към извършеното деяние.

Сигналът за контрабандата идва от Благоевград. Там са били открити 13 кг. амфетамини и 46 грама хероин, като са задържани 5 лица.

Законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 до 300 хиляди лева.