Френският нападател на ФК Созопол Уилфред Гримо, родом от Бенин (Държава в Западна Африка, в която се говори френски) даде интервю за местна медия. Голмайсторът на "небесносините", който има осем попадения през есента, разкри, че е много доволен и радостен от престоя си в България. Атакуващият състезател очаква повиквателна за националния отбор на Бенин след края сезона.

"Роден съм на 08 октомври 1991г. във Франция. Корените ми са бенински, баща ми се казва Дамиен Гримо, а майка ми Сониа Гримо. Благодарен съм на ръководството на Созопол, че ми даде шанс да се развивам, след като бях пренебрегнат в моята страна. Ще дам всичко от себе си, за да постигнем целите с моите съотборници", разкри Гримо.

През 2008г. Гримо е част от националния отбор U17 на Бенин под ръководството на селекционера Мойз Екуе. Състезавал се за Люълс (Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия), където има 11 мача и 7 попадения. Десет години по-късно талантът му не остава незабелязан и той е привлечен в редиците на Созопол, който се състезава в Трета лига - Югоизток. Талантливият млад нападател се превръща във водеща фигура на "небесносините", а след края на есенния дял от шампионата, е номиниран за един от най-добрите състезатели на "вампирите". И двата престоя на французина са успешни, а той се чувства чудесно, помагайки на отборите да постигнат своите цели. Вторият престой в България, в тима на Созопол е още по-добър, а Гримо разкрива част от своя потенциал. Уил е изключително бърз с топка в крака, притежава усет за пласиране, може да играе по двата фланга на атаката и като плеймейкър зад нападателя. Техничният и гъвкав французин играе еднакво добре с двата крака, а дрибълът му често носи неприятности за притивниковите отбрани. Уилфред Гримо наниза хеттрик срещу Свиленград, а Созопол спечели с 4:0. Останалите попадения са при победите у дома срещу Садово с 6:1 и 3:0 със Сокол Марково и при гостуванията на Атлетик Куклен и Миньор Раднево с по 0:1 и домакинството на Хасково с 3:1.

Созопол е на трета позиция в шампионата с 38 точки, на три от лидера Нефтохимик, като ще продължава да гони "шейховете".