Лондон. Торите се обединиха зад Мей срещу вота на недоверие, предизвикан от Корбин, пише The Times.
Членовете на кабинета не са единни по исканията за по-меко излизане от ЕС, след като Мей в сряда вечерта спечели доверието на парламентаристите.
Снощи Тереза Мей се бореше, пише вестникът, да излезе от задънената улица по повод на Брекзит, след като Джеръми Корбин отказа да приеме предложението й за междупартийни разговори, за да се постигне съгласие как да се гласува планът за Брекзит в Камарата на общините.
Премиерът покани Корбин и лидерите на главните опозиционни партии, представени в парламента, да разговарят на Даунинг Стрийт 10 веднага след като оцеля след вота на недоверие, първият, който се печели в повече от четвърт век история на отношенията между парламент и правителство във Великобритания.
Тя призова депутатите от опозицията да работят с нея, за да преразгледат „договорената“ сделка и да спечелят подкрепата на мнозинството в Долната камара на британския Парламент. Лейбъристкият водач обаче категорично заяви в сряда вечерта, че Мей първо трябва да се откаже от варианта „без сделка“, ако иска да водят „позитивни разговори“.
Превод и редакция: Ивелина Ватова