Отборът на Дарби Каунти за пореден път се показа като страхотен турнирен боец. Водените от Франк Лампард “Овни” елиминираха след дузпи елитния Саутхамптън в преиграването на двубоя помежду им от 3-ия кръг. И този път в редовното време мачът приключи 2:2. Срещата се разви почти по идентичен начин с първия мач между двата тима. Саутхамптън поведе с два гола, но Дарби успя да изравни. При дузпите обаче играчите на Дарби показаха по-здрави нерви и спечелиха с 5:3 точни изстрела.

Домакините откриха резултата в 68-ата минута, когато след центриране в наказателното поле Шейн Лонг стреля с глава, защитник изчисти пред голлинията, но Армстронг отблизо довкара при добавката за 1:0. Само две минути по-късно нейтън редмънд бе изведен на скорост и технично прати топката във вратата за 2:0.

“Овните” обаче успяха да се върнат в мача. В 76-ата минута Уилсън центрира от фаул, топката премина през куп от защитници без никой да играе с нея и се озова във вратата. В 82-ата минута се стигна и до изравняване. Уагхорн получи центриране в пеналта и с глава бе точен за 2:2.

Така се стигна до продължения, в които обаче не паднаха повече голове и така победителят трябваше да бъде определн чрез рулетката на дузпите. Там играчите на Дарби бяха безгрешни и реализираха и петте си удара от бялата точка, докато Нейтън Редмънд пропусна за “Светците” и това се оказа решаващо, като “Овните” продължават напред с 5:3 точни изстрела.