Седмица преди официалното откриване на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 интересът на медии, официални лица и граждани продължава да расте. 
 
Над 180 са акредитираните журналисти за откриващия уикенд, като 50 от тях са представители на популярни международни медии с многомилионна аудитория и ще излъчват на живо откриващото събитие. Сред тях са екипите на Евронюз, Дойче Веле и Франс прес.  Всички български телевизии и медии изпращат свои екипи, а подвижни телевизионни станции ще отразяват пряко събитията. 
 
Сред представителите на Европейската комисия са Силвен Паскуа от инициативата „Европейска столица на културата” и и еврокомисар Мария Габриел.   По-голямата част от международното жури, което следи напредъка на градовете-кандидати, също ще е в Пловдив за откриващия уикенд. В града ще пристигне и делегация от над 20 минали и бъдещи столици на културата в Европа. 
 
Само през втората половина на миналата година международният интерес към Пловдив отбеляза рекорд - над 60 публикации в престижни медии.
Официалното откриване е на 12 януари, събота на кулата, изградена на бул. „Цар Борис III Обединител“. 
 
 Glas.bg ще излъчи събитието НА ЖИВО!