Флагманът става първият електрифициран масов модел на чехите

Третото поколение на Sкoda Superb (лифтбек и комби) дебютира през 2015 г., като автомобилът беше приет доста добре на пазара в Европа. През 2016 г. от модела бяха продадени 85 879 единици, което е рекорд за модела, но след това започна спад. Така за първите 10 месеца на 2018 г. от Superb са продадени 63 536 бройки, което е със 7% по-малко от същия период на 2017 г.
 

 


Сега на модела му предстои обновяване, като крайният резултат от него ще е на пазара през 2019 г. Чешкото издание Auto публикува снимки на тестови прототип на автомобила, от които става ясно, че промените във външия вид на флагмана на Skoda са минимални. Моделът ще получи модернизирана решетка на радиатора с по-големи хромирани кантове и светодиодни фарове (сега те са биксенонови).

Модернизирани са и задните стопове, с което се изчерпват промените по екстериора. Снимки на салона засега няма, но и там революционни изменения не се очакват. Най-вероятно при фейслифта флагманът на Skoda ще получи нома мултимедийна система.
 
 


Голямата новост е под капака, тъй като Skoda Superb става първият масов електрифициран модел на чехите. Той ще се предлага в хибридна версия, в чиято основа е бензинов TSI двигател с обем 1,5 литра и мощност 150 к.с. Той ще работи в комбинация с електромотор с 95 к.с., като само на ток автомобилът ще изминава 70 км.

В момента лифтбекът и комбито в Европа да са достъпни с с бензинови 1.5 TSI (150 к.с.) и 2.0 TSI (272 к.с.), а също така и дизели – 1.6 TDI (120 к.с.) и 2.0 TDI (150 или 190 к.с.). За всички модификации се предвижда и система за задвижване на четирите колела.

Снимки: Auto