След случаите с Гинка и Марк Жирардели: БСП очакват Майкъл Фелпс да поеме на концесия българските плажове

"Мислим, че подигравката с българските граждани достигна снощи своя апогей", обяви Крум Зарков





БСП определиха новината, че ски легендата Марк Жирардели е купил „Юлен”, като пълен абсурд.
След заседание на Изпълнителното бюро на партията депутатът Крум Зарков коментира: „Снощи в навечерието на ски сезона всички бяхме изненадани от поредната извънредна новина. Ски шампионът Марк Жирардели се оказа собственик на дружеството концесионер на най-големия ни ски курорт. Миналата година, по това време също, Гинка Върбакова се оказа купувач на ЧЕЗ. Днес Марк Жирардели купува „Юлен”. Само може да се питаме какво ще се случи оттук нататък. Може би лятото концесионирането на Черноморието ще отиде при Майкъл Фелпс. Това е такъв абсурд! Мислим, че подигравката с българските граждани достигна снощи своя апогей.”

От БСП настояват за пълна информация относно собственика на „Юлен” и за Марк Жирардели.
„Кога го е придобил? Срещу колко пари? Какво е отношението му към концесията, към евентуални нарушения на тази концесия, за които се говори. Всичко на масата, защото въпросът е много, много важен! Това, че българската икономика последователно и сигурно минава в ръцете на подставени лица, е факт, очевиден за всички с изключение на правителството”, заяви още Крум Зарков.

Според него има опити за противопоставяне на българските граждани, защото едни протестират за опазване на природата, а други – за развитие на ски курортите.
Зарков смята, че двете неща могат да се съвместят, ако държавата и концесионерите са честни.

„Докато истинските контрагенти се крият зад подставени лица и офшорки и държавата се прави, че не го вижда, нито ще имаме лифтове, а скоро няма да имаме и планина”, заключи депутатът и зам.-председател на парламентарната група на „БСП за България”.

Очаквайте подробности

В категории: Бизнес , Политика