Суперзвездата на Барселона Лионел Меси получи днес “Златната обувка” за голмайстор номер 1 на Европа. Аржентинецът заслужи отличието за рекорден пети път след 34 попадения (68 точки) за изминалия сезон в Ла Лига. Преди Лео да излезе на сцената всяка една от предишните му “обувки” беше донесена от малки дечица, които имаха възможността да говорят пред микрофона за обичта си към своя футболен кумир.
 
“Мечтата ми беше да триумфирам, да бъда професионалист. Не съм си е представял, че ще стигна до тук”, заяви Лео по време на официалната церемония в Барселона. “Всичко, което съм постигнал, е плод на работата на усилията. Играя в най-добрия клуб в света, с най-добрите футболисти на своите постове”, сподели 31-годишният топстрелец.
 
 

“Десетката” коментира жребия за 1/8-финалите в Шампионската лига, срещнал Барса с Лион. “Сложен съперник, макар че на хартия и по име не е сред най-силните. В групата се бореше със Сити, един от най-силните отбори в света. Ще бъде трудно, но има още време до тези мачове”, каза още Меси.