Няколко дни след загубата от Ливърпул с 1:3 на "Анфийлд" Манчестър Юнайтед уволни Жозе Моуриньо. Преди дербито португалецът се заяде с мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп за това, че германецът все още не е спечелил нито един трофей на "Анфийлд". Последното е факт, но пък Клоп може да се похвали, че за трети път в кариерата си има своята роля в уволнение на Моуриньо.

През 2013 година Борусия (Дортмунд), където в този момент работи Клоп, разбива Реал Мадрид с 4:1 на "Сигнал Идуна Парк" и елиминира кралския клуб в полуфиналите на Шампионската лига. Това оставя Реал без шанс за трофей през този сезон и месец по-късно Моуриньо си тръгва.

През октомври 2015 година Ливърпул, с Клоп начело, победи с 3:1 Челси. Тази загуба остави "сините" на 15-о място в Премиър лийг с 11 точки от 11 мача. Няколко седмици след това Моуриньо бе уволнен.

Днес феновете на мърсисайдци ликуват, че Клоп направили хеттрик срещу Моуриньо, след като отново имаше принос за уволнението на португалеца.


Mourinho has been sacked from his last THREE jobs consecutively after being handed a humiliation by Jurgen Klopp pic.twitter.com/dZDeISmSxu

— Footy Humour (@FootyHumour) December 18, 2018