Корейският концерн подготвя големи промени в ръководството си

Отделът за изследвания и разработки на на Hyundai Motor Group, в която влизат марките Hyundai, KIA и Genesis, вече има нов ръководител. Това е Алберт Бирман, който досега отговаряше за двигателите на спортните модели, а преди това беше вицепрезидент на BMW M.
 

 


Назначението на Бирман на новия пост е нова крачка към мащабните промени в ръководството на корейския автомобилен производител. В най-висшите звена на управление ще бъдат сменени общо 17 човека, като най-важната промяна е тази на президента на концерна. Сега начело на Hyundai Motor Group е 80-годишният Чон Чжуен, но предстои неговото място да заеме синът му Чжон Ийсон.

Именно 48-годишният Чон-младши, както наричат наследникът на втората по големина промишлена империя в Южна Корея, е в основата на промените. Засега той все още е вицепрезидент, но вече се обгражда с нови хора, на които ще разчита. Такива са Томас Шемер, който също е бивш топ-мениджър в BMW, но вече ръководи новия отдел за високопроизводителни автомобили и автомобилен спорт в Hyundai, както и Люк Донкерволке. Той стана главен дизайнер на концерна, като заема мястото на пенсиониралия се Петер Шрайер.

Третото назначение е на Алберт Бирман, който вече е на новата си позиция и заменя двама корейски топ-мениджъри. Главната цел на промените е да се компенсира спадането на продажбите на концерна в Северна Америка, както и да се реализират намеренията на производителя за преминаване към водородни автомобили през 2030 г.

Снимка: Hyundai