Новите предложения в пакет „Мобилност“ са чиста кражба на бизнес и лицемерие от страна на колегите от Германия и Франция. Това каза евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти/ВМРО Ангел Джамбазки във връзка с предстоящото гласуване на новите мерки от пакета „Мобилност“ в Европейският парламент, които пряко засягат интересите на българските превозвачи и обещават да се отразят негативно (катастрофално) върху икономическите резултати на транспортния бранш,. „Организираме протест пред Европейския парламент, за да търсим мерки за отпадане циничните и грабителски предложения в мобилния пакет“, заяви Джамбазки пред "Фокус" и обясни, че протестът се организира на 10 януари 2019 г., когато Комисията по транспорт в ЕП ще заседава по мобилния пакет. 

По думите му целта на вносителите на доклада по мобилния пакет е да убият българските фирми и да откраднат шофьорите. „Не могат да го направят по друг начин, освен ако не ги задължат с някакви непазарни, административни мерки да извършват празни курсове нагоре-надолу из Европа и да им разстрои графика. Това е истински цинизъм, наглост. Нарушава всякаква идея за общ пазар и за единен пазар. Връщането на камиона цели да се разстрои графика на превозвачите. Нищо друго. Забележете същите тези нагли циници, които твърдят, че мислят за европейските граждани говорят за екология, за такси върху горивото, а настояват стотици хиляди камиони да се разхождат из цяла Европа нагоре-надолу празни и да горят тонове нафта. Един камион гори около 30% нафта, представете си един курс от Хелзинки до Малко Търново. Това са тонове нафта. Цинизмът беше много голям, защото те в началото се опитаха да излъжат, че едва ли не се грижели за това шофьорите да се прибират по родните си места, което също би затруднило превозвачите. Забележете другото нахалство – ако един българин работи в германска фирма, а има такива, ако работи в белгийска или във френска фирма, тази фирма не му плаща билетите за самолет на четири седмици да се връща, а задължават нашите фирми да връщат шофьорите обратно“, коментира Джамбазки. 

По думите му се забелязва двуличие, цинизъм, наглост и двоен стандарт. „Ние успяхме да спрем безумието с опита за връщане на шофьорите. С това още повече се нарушава изобщо свободното придвижване. Това означава на четири седмици ти да задължиш някого да бъде някъде, все едно е под домашен арест. Как така ще задължиш свободен европейски гражданин на четири седмици да бъде в някакво населено място, което се води негова адресна регистрация. Защо трябва да го задължаваш да се връща в нарушение на всички идеи за свободно придвижване?“, попита българският евродепутат.