Основната причина Георги Самуилов да посети преди няколко вечери базата в Коматево е да информира спортно-техническото ръководство за рамките на новия бюджет на клуба, научи PlovdivDerby.com. През 2019-година жълто-черните ще разполагат с около 200 000 лева на месец.

Канарчетата ще направят опит да се разделят със скъпоплатените бразилци Диого и Афонсо. Вторият прави силни мачове и от жълто-черните ще се разделят с него само при оферта. Не така стоят нещата с Диого, който през настоящия сезон е твърда резерва и много рядко се появяваше на терена. Раздялата с двамата би освободила около 30 000 лева за заплати в Ботев Пловдив на месец. Това ще помогне на Николай Киров да привлече няколко футболисти на тяхно място. Продажба на Тодор Неделев в чужбина би освободила още над 12 000 лева, които могат да бъдат използвани. Заплатите на Серкан и Йордан Минев, които напускат Ботев Пловдив също с равняват на още близо 12 бона. Така пред Николай Киров може да се отвори възможност да привлече футболисти за над 50 000 лева на месец.

Според започнати Ботев Пловдив от няколко месеца е вкаран в рамките на новия бюджет, определен от Георги Самуилов.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.