Безжизненото тяло на мъж е било намерено в изоставена къща в сръбския град Нови пазар, съобщават белградските издания. Мъжът най-вероятно е умрял от студ, а тялото му е било намерено от местни жители. Според непотвърдени данни става дума за бездомник. Това е третата жертва на студа в Сърбия.

Вестник "Данас" съобщава, че на заседание на Съвета за сигурност на ООН, свикано по искане на Белград заради решението на Прищина да формира въоръжени сили, президентът на Сърбия е призовал ООН да поеме по-голяма роля в бъдеще в диалога между Белград и Прищина. След Вучич пред участниците говори президентът на Косово Хашим Тачи, отбелязва изданието. Александър Вучич заяви в Ню Йорк, че Белград ще бъде готов да продължи диалога, веднага след като Прищина премахне митата от 100 процента на сръбските стоки, предава БТА.

Нямаме нищо против диалога под егидата на ЕС, но ни е необходимо по-голямо участие на ООН в този процес и някои мерки на Прищина трябва да се оттеглят. От кой документ Прищина получава право на армия, попитал пред Съвета за сигурност Вучич.

Хашим Тачи изтъкна, че решението за формиране на въоръжени сили е закъсняло, а не е преждевременно и същността е в това, че на Сърбия не й пречи армията на Косово, а това, че Косово е независима и суверенна държава.

Вестник "Вечерне новости" съобщава, че след 13-часово заседание на парламента Република Сръбска има ново правителство. За премиера Радован Вишкович гласуваха 54 депутати, деветима бяха против, а четирима се въздържаха. За новото правителство гласуваха 54 депутати, против бяха 13, а двама се въздържаха. В новото правителство осем министри са от Съюза на независимите социалдемократи, трима са от Социалистическата партия, а двама от Демократичния народен съюз, пише "Вечерне новости".