Един от пeрспективните юноши на Локомотив Пловдив и капитан на тима до 17 години Илия Смилянов напуска Лаута, научи ексклузивно Glas.bg. Вчера в обзора ни за есенния полусезон на Локо U17 ви информирахме, че някои от футболистите на Кириякос Георгиу водят вече преговори с други отбори. (ВИЖ ТУК). Подсказахме ви, че изкъсо ще следим "движението" на тези юноши и днес ви съобщаваме, че талантливият халф на черно-белите ще защитава цветовете на Септември от пролетта.

През този сезон Смилянов има изиграни 14 мача за черно-белите и е отбелязал 2 попадения (при равенството с Левски на Лаута и при загубата като гост на Монтана).

Септември са втори в класирането след лидера Ботев Пд и заедно с ЦСКА и Левски са сред 4-те отбора, които ще се борят за титлата през пролетта. Смилянов е разиграващ полузащитник, родом от Куклен. Там тренира до четвърти клас, след което преминава в Спартак Пловдив. Преминава за кратко през Ботев, а последните 3 сезона играе за Локо Пд. Освен с офанзивни функции Илия може да играе и като дефанзивен халф.

Старши-треньор на Септември U17 e бившият треньор от школата на Ботев Пловдив Иван Гешев. Любопитна подробност е, че първият треньор на Смилянов е Андрей Андреев, който в момента също е част от школата на септемврийци.

През лятото Илия Смилянов даде интервю пред Glas.bg, припомнете си го ТУК>>>