Личност на годината 2018! Флагман започва приема на номинации от своите читатели, вижте какви са условията

Флагманите за 2016 – Михаела Стойкова и за 2017 – д-р Стилияна Томова


Конкурсът за изключително постижение или героизъм е под патронажа на областния управител Вълчо Чолаков



В средата на декември по традиция Флагман дава възможността на своите читатели и приятели да предложат и излъчат за гласуване имена на ярки личности, които ще запомним с отиващата си година.

Време е да се огледаме и да се замислим, да си спомним и да благодарим за примера на този, от когото сме видели добро, загриженост, всеотдайност, героизъм.

Кои са личностите на 2018 година, които през изминалите 12 месеца са се превърнали в пример за подражание, посветиха се с цялото си сърце на обществено значима кауза, прославиха Родината зад граница с достижение в науката и културата, тези за които се заговори с възхищение? Може между вас да има близки, приятели, колеги, съседи, за които знаете, че през изминалата година са извършили добро дело, но поради скромността си, не са посмели да дадат гласност.

Флагман.бг търси най-достойните в Бургаска област, за да бъдат включени в третото  издание на конкурса „Личност на годината”.

Едномесечната процедура по предложенията, гласуването и награждаването ще преминат под патронажа на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Всеки гражданин - индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят своята номинации на електронната ни поща [email protected] от днес, 13 декември. Приемането на предложенията ще продължи до полунощ на 4 януари, петък, 2019, включително.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е извършил своето добро дело на наша територия, да не е бил номиниран през миналата 2017 година. При изпращането на данните за участие, прилагайте  кратка обстоятелствена част защо този човек заслужава да бъде отличен с голямата награда. Тя е само една и няма подтитли.

От 00,01 часа на 5 януари 2019 г. до 23:59 часа на 16 януари 2019 г. ще се проведе интернет гласуването, което ще е с 50 % тежест при изчисляването на крайния резултат.

Останалите 50 % ще се оформят от вота на компетентното жури, в което са включени 5-има членове с безспорен авторитет  - от различни институции, браншове и организации. То е оглавено от  г-жа Елка Стоянова - юрист, председател на Районната избирателна комисия - в мандат, членове - зам.-областният управител проф.Севдалина Турманова, Атанас Сиреков – внук на легендарния бургаски кмет Атанас Сиреков, починал при изпълнение на служебен дълг (1936-1939), журналистът на свободна практика Божидар Божков и победителят в класацията от миналата година д-р Стилияна Томова.

Статуетката, символизираща флагман е уникална и е творба на бургаския скулптор Огнян Петков.

Тържествената церемония по награждаването на Личност на годината 2018 ще се проведе на 18-ти януари, петък,  2019 г.  в основната зала на Гранд хотел и СПА „Приморец”.

Първият носител на наградата Личност на годината 2016 г. е Михаела Стойкова, а вторият е д-р Стилияна Томова.

В категории: Бургас