Дъно! Книги на поетесата емблема за Бургас Петя Дубарова и Библията се търкалят около контейнер

На жалката гледка се натъкнал читател на Флагман.бг в жк „Изгрев”


От тази година бургаската поетеса влезе в учебния план по литература за  XII клас със стихотворението „Посвещение”


За купчина книги изхвърлени до контейнер на оживена улица в жк „Изгрев”, съобщава читател на Флагман.бг. От снимката ясно се вижда авторът емблема за Бургас – Петя Дубарова и нейна стихосбирка изхвърлена безмилостно на бунището.

Флагман.бг припомня, че от тази година бургаската поетеса Петя Дубарова влезе в учебния план по литература за  XII клас със стихотворението „Посвещение”. Очевидно обаче „излезе” от библиотеките на някой бургаски домове по една или друга причина.



Освен „Най-синьото вълшебство” в праха около контейнера се търкаля и Библията. Заслужава ли каноническата колекция от християнски текстове, отношение като това или пък някой е решил да я сподели по неуместен начин остава неясно за минаващите покрай жалката гледка.

Читателят подал сигнала сподели пред наш репортер, че възнамерява да предостави намерените от него книги на хора, които биха ги оценили и имали достойно отношение към тях.

По наблюдения на Флагман.БГ захвърлени книги на боклука са честа гледка в града. Дали обаче бургазлии се отказват от четенето и предпочитат други забавления оставяме на вашата преценка.





В категории: Бургас