Окръжен съд – Пловдив наложи наказание от седем години лишаване от свобода при първоначален общ режим на подсъдимия Ангел Б. Той бе признат за виновен в това, че на 18.06.2016 г. на главен път II-66, км 123+900 в посока с. Милево – с. Поповица, при управляване на МПС – мотоциклет „Ямаха“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица – на В. И., починал на 18.06.2016 г., и на Н.И. – починал на 1.07.2016 г., както и е причинил телесни повреди на две лица: на В. С. и на М. П.

Със същата присъда Окръжният съд лиши подсъдимия Ангел от право да управлява моторно превозно средство за срок от девет години.

Според обвинителния акт на 18 юни 2016 г. подсъдимият предложил на  приятеля си М. П. да го закара до дома му в с. Богданци с мотоциклета си „Ямаха“. Потеглили около 21.30 часа. По същото време по същия път в посока от с. Милево за с. Поповица се движила каруца без светлоотразителни знаци и фенери. На  главния път каруцата била застигната от движещия се зад нея със скорост около 130.08 км/ч мотоциклет, управляван от Ангел. Поради високата скорост, както и поради неосветеността на каруцата, подсъдимият късно възприел препятствието и без да задейства спирачната система, ударил каруцата в задната й част. При удара водачът на каруцата и свидетелят В. С. отхвръкнали и паднали в храстите, северно от платното за движение, а двете деца В. И. / на 8 години/ и Н. И. /на 6 години/ били отхвърлени напред и паднали на платното. Въпреки оказаната им медицинска помощ, по-късно децата починали. Свидетелите М. П., който се возел на мотоциклета, и В. С. – на каруцата, получили счупвания и изкълчвания в областта на крайниците.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.