Федерални разследващи принуждават Леонардо ди Каприо да върне награда "Оскар", която той притежава в момента. Става въпрос обаче не за неговия личен "Оскар", а за награда, спечелена от друг актьор. През 2016 ди Капио спечели дългоочакваната статуетка и сложи край на всички шеги по негов адрес. Златистият Оскар попадна в ръцете му за главна мъжка роля в "Завръщането", пише Факти.бг.

Оказа се, че освен този, в дома му се подвизава още един Оскар, който актьорът е принуден да предаде на властта. Въпросната награда е връчена на Марлон Брандо за ролята му в "На кея" от 1954 г. Според New York Times статуетката на Брандо е подарена на ди Каприо от малоазийския финансист Джо Лоу, който в момента е обвинен в извършване на финансова измама. Ди Каприо е предал на разследващите не само Оскар-а, но и други подаръци от Лоу, включително картина на Пикасо и колаж на Жан-Мишел Баския.

Наградата на Брандо изчезнала от дома му в Холивуд, а по-късно била закупена от Лоу за 600 000 долара от дилър на филмов реквизит. Някои фенове на киното биха се съгласили с цената, докато за други тази сума би била безсмислена. Интересното обаче е, че сега Академията има право да откупи престижната статуетка от властите само за 1 долар. Това може да се случи обаче след като разследването приключи.