На 17 декември, балетната трупа на Варненската опера заминава - за пръв път в своята 70-годишна история, на тримесечно турне във Великобритания, заедно с екипа на III Международен балетен форум – Варна 2018. Това съобщиха от ТМПЦ - Варна.

В Кардиф, Манчестър, Лондон и други английски градове избраните с кастинг балетни артисти от Русия, България, Франция, Испания, Италия и други страни, общо 14 националности, ще изнесат 117 представления на „Пепеляшка“, „Зле опазеното момиче“, „Снежанка“,„Лешникотрошачката“ и „Лебедово езеро“. Привилегията да ги види първа има варненската публика.

Зрителите вече аплодираха премиерните спектакли на Варненската опера за тази година на „Пепеляшка“, „Зле опазеното момиче“  и „Снежанка“, наричан още „четвъртия балет“ на Чайковски, макар че той няма такъв балет, поставен сега за пръв път в България, бе посрещнат с възторг от зрителите.

Днес и утре може да бъде видян спектакъла „Лешникотрошачката“ - най-играният балет по Коледа в цял свят. Днес в ролите на Мари и Принца ще се изявят Елена Свинко и Марчело Пелицони, а утре - Анастасия Белоногова и Франциско Руис.