Вчера около 10:40 часа, на ул. «Народни будители» във Варна, водачът на «Фолксваген» А.Г. (66 г.) от Варна, по време на движение, блъска пешеходка, която внезапно навлиза на пътното платно.

Вследствие на инцидента жената (71 г.) е получила контузия на глава, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 
Около 17:15 часа, в района на «Горна Трака», водачът на «Пежо» С.М. (69 г.) от Варна, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента жената е получила фрактура на крак, прегледана е и освободена, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Малко по-късно, около 18:00 часа, на кръстовището на бул. «Сливница» и ул. «Иван Панайотов Церов», водачката на «Тойота» И.Д. (36 г.) от Варна, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента жената (44 г.) е получила фрактура на нос и контузия на крак, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 

Точно пет минути по-късно на кръстовището на бул. «Христо Смирненски» и ул. «Тролейна», водачката на л.а. «Шевролет» Н.П. (60 г.) от Варна, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходец, който пресича пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента мъжът (68 г.) е получил контузия на глава, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

В списъка на пострадалите пешеходци трябва да поставим и поредния пострадал от рязкото тръгване на автобус. Този път инцидентът е станал около 15:55 часа, на бул. «Сливница». В автобус от масовия градски транспорт «Соларис» с водач М.А. (49 г.) от с. Ягнило, при потегляне от автобусна спирка, пътничка пада на пода. Вследствие на инцидента жената (72 г.) е получила фрактура на ляв крак, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.